08-03-04

Elusive: sympathiek privé-concert

Zondag kwam de grote verrassing weer uit Noorse hoek: Elusive. De opkomst aan de voet van het podium was ronduit bedroevend, maar dat weerhield de drie Noorse cowboys er niet van om de weinige mensen toch te overtuigen met hun "melancholische power rock". Het werd een uiterst sympathiek en intiem privéconcertje.
 
Op de site vonden we de volgende spreuk die de band volgens mij ongelofelijk typeert:
"A "modest" rock band......without scientists!
No need to reinvent dynamite,
it works perfectly well.
The aim is to use it.......BIGTIME!"
 
Ze willen inderdaad het dynamiet niet opnieuw uitvinden, ze halen hun mosterd waar The Sisters of Mercy hun mosterd haalden. Alleen heb ik de indruk dat het bij Elusive mosterd is van een betere kwaliteit.
De verwijzingen naar the Sisters zijn gewoon omnipresent...
Zo herinner ik me uit het nummer "Shadowdance" één zinnetje - between the devil and the deep blue see- gepikt uit "A rock and a hard place" van the Sisters. En als je er eenmaal op gefixeerd bent dan gaat alles je natuurlijk opvallen. Zo vroeg ik me bijvoorbeeld af of "Louise" en "Suzanne" de opvolgers zullen worden van "Alice", "Marian" of "Emma".
Zelfs het logo van de band is een pentagram dat doet denken aan de ster van The Sisters of Mercy.
Kortom, Elusive lijkt wel een ode aan the Sisters, MAAR ...
De vocale kwaliteiten van zanger Jan Barkved zijn beduidend beter dan die van Andrew, die live vaak niet alleen letterlijk de mist ingaat. Ook de bescheidenheid en warmte van de groep is in de verste verten niet te vergelijken met de Sisters. Het is ook tof om te weten is dat de gitarist Tommy Olsson nog bij Theatre of Tragedy gespeeld heeft. De andere gitarist, Morten Veland, speelde nog bij Tristania.
 
De sfeer tijdens het concert was ongelofelijk gemoedelijk, de band met het publiek was groot.
Op het einde ging de zanger zelfs aan Alain gaan vragen of hij nog een bisnummer mocht spelen en dat werd tot groot plezier van het publiek toegestaan. Een grapjas uit het publiek schreeuwde om "Alice" wat uiteraard grote hilariteit veroorzaakte!
 
Kortom die sympathieke heerschappen uit Noorwegen hebben ons daar een heel fijn uurtje bezorgd.
En de cowboylook zullen we hen maar vergeven. Als je eens nagaat hoeveel westerns er momenteel in de cinema spelen, dan zijn het gewoon trendsetters!

http://www.elusive.no/
 

11:42 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Elusive: beste gothic rock performance sinds lang Positief verrast door Elusive. Misschien geen spek voor de bek van zuivere electroheads. Maar echte gothics zullen dit fantastisch vinden.
Het beste gothic rock optreden sinds lang. Inderdaad beter dan de huidige sisters of mercy. En ze zien er ook 'gother' uit dan Eldritch & co

Gepost door: Konitchka | 11-03-04

My homepage Well done!
[url=http://mfpirgtf.com/uowa/oazh.html]My homepage[/url] | [url=http://yxjsihbg.com/qndx/zddl.html]Cool site[/url]

Gepost door: Joe | 07-10-06

My homepage Well done!
http://mfpirgtf.com/uowa/oazh.html | http://kwjrjjdk.com/pzyy/mbxo.html

Gepost door: Sally | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.