08-03-04

Icon of Coil

Icon of Coil was samen met God Module en Ordo Rosarius Equilibrio een van de bands waarvoor ik specifiek gekomen was. Tijdens hun optreden in zaal Eland hadden ze me volledig overtuigd en ik verwachtte er dus heel veel van. In het begin kwam ik er niet helemaal in omdat ik vond dat zijn stemgeluid niet zo goed was. Ik stortte me dan maar weer op het maken van de ideale foto, wat ook ditmaal onmogelijk bleek omdat de spots nooit langer dan twee seconden op de toch behoorlijk knappe Noor gericht werden. Damn! Mijn gevecht met het fototoestel heb ik dan maar opgegeven en mijn frustraties heb ik al dansend een beetje trachten te ventileren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel nummers herkende, dus ik vermoed dat ze veel uit hun nieuwe album "Machineries are us" gespeeld hebben. Ik vond het in ieder geval geen evidente set. Mij hebben ze deze keer niet volledig kunnen overtuigen, maar dat zal dan misschien aan mij gelegen hebben, want ik heb het publiek niet horen klagen.

http://www.iconofcoil.com/
 

11:37 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

machines are us??? het spijt me julie, maar achteraf bekeken was het eigenlijk een heel evidente set: nieuwe nummers (de nieuwe cd moet gepromoot worden niewaar), afgewisseld met enkele oude. ik moet eerlijk toegeven dat ik de nieuwe cd toen ook nog niet kende, en da's altijd anders dan als je de nummers kent. maar mij heeft hij wel overtuigd!
ik denk trouwens dat de decibelbeperking een groter probleem was. dit soort muziek moet je 'wegblazen' op een concert, en dat deed het niet, waardoor het veel van zijn kracht verloor. kom maar eens luisteren in mijne living, en ik verzeker je dat er een paar machtige nummers staan op de nieuwe cd!
tja, en last but not least, andy mag er nog steeds wezen... kwijl-kwijl...;-)

Gepost door: jessica | 12-03-04

ellipis@hotmail.com Icon of coil was ook één van mijn favorieten. Ze hebben het helemaal waar gemaakt. De nieuwe cd klinkt live wel nog imposanter dan op cd

Gepost door: ellipis | 16-03-04

Setlist 01 - Intro
02 - Transfer Complete
03 - Access And Amplify
04 - Android
05 - Shelter
06 - Simulate
07 - Regret
08 - Dead Enough For Life
09 - Mono:Overload?
10 - Existence In Progress
11 - You Just Died
12 - Other Half Of Me
13 - Pursuit
14 - Floorkiller

Gepost door: Kuoi | 17-11-06

De commentaren zijn gesloten.