08-03-04

Wolfsheim

Wolfsheim was een groep waar we eigenlijk niet veel van kenden en ook niet goed wisten wat we mochten verwachten. Onterecht zo bleek, want, hoewel het niet echt mijn genre is, kan ik niks anders doen dan hun muzikale kwaliteiten te erkennen. We zullen wel niet de enigen zijn die vinden dat de stem van zanger Peter Heppner af en toe lijkt op die van Brian Molko van Placebo. Heppner's stem is in ieder geval ronduit fantastisch.
De muziek vond ik zeer complex en gesofisticeerd: geen catchy refreinen, maar songs waar je toch enige moeite voor moet doen.
Het is zeker niet onbegrijpelijk dat ze zaterdag de Echo-award voor beste Duitse band in de wacht sleepten.
Na hun overwinning zullen ze zaterdagnacht vermoedelijk toch wel zwaar gefeest hebben, maar daar was op het podium niks van te merken. De groep kwam ongelofelijk professioneel over. En ook de show was heel erg verzorgd, met een prachtig verlicht decor en af en toe wat vuurwerk. Het was dus een meer dan waardige afsluiter, al had ik ze liever op zaterdagavond na Covenant gezien; dat zou ik nogal straf gevonden hebben!
 
http://www.wolfsheim.de/
 

11:34 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wolfsheim Sry maar euh de stem klonk wel goed... De rest :s
Ze hebben mij een beetje teleurgesteld, geluid was niet echt in orde en teksten verkeerd gezongen, in verkeerde toonhoogte... :s

Gepost door: Wicked Whispers | 10-03-04

ellipis@hotmail.com Toen ik het nieuws van die award vernam, dacht ik: vreemd, dat is alsof Clouseau in Belgie op The invitation zou spelen. Ik weet nu beter. Pak die drumcomputer weg bij wolfsheim en we zaten bij 10 om te zien.

Gepost door: ellipis | 16-03-04

het was gewoon Af
Simpel..Wolfsheim was gewoon Af.Een degelijke leuke afsluiter van dit zeer geslaags festival.Voor sommige weeral misschien niet (ik spuw het woord uit) 'Gothic' genoeg....screw 'm ..Wolfsheim is een grote groep met 2 grote G's.
Onze Duitse vrienden zijn blijkbaar minder enggeestig dan sommige zwarte belgskes....zowel Wolfsheim als De/vision zijn graag geziene gasten op bv Zillo en WGT ,waar ze meestal als afsluiter fungeren..

De/vision
Gepost door: Jürgen | 26-03-04

De commentaren zijn gesloten.